Буданов розповів подробиці щодо знищення російського "Івановця"

Російський ракетний картер "Івановець" потопили шістьма морськими дронами MAGURA V5 українського виробництва. Місію спланували та реалізували оператори спецпідрозділу безпілотників воєнної розвідки України "Група 13". Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов у коментарі виданню TheWarZone, передають Патріоти України.

"Було шість прямих влучань у корпус. Внаслідок отриманих пошкоджень корабель перекинувся на корму і затонув", - йдеться у повідомленні.

Морський автономний охоронний безпілотний роботизований апарат (Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus - MAGURA) - сучасна багатоцільова система. Вона дозволяє вести спостереження, розвідку, протимінну боротьбу, здійснювати пошуково-рятувальні та бойові місії.

На знищеному вночі 1 лютого російському ракетному катері "Івановець" могли перебувати до 40 членів екіпажу. Про штатну кількість особового складу окупантів на ворожому судні повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

"Івановець" - це ракетний катер окупантів 41-ї бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...