Буде чим бити ворога: Британія передасть Україні 20 потужних гаубиць AS-90 та боєкомплект до них

Влада України найближчим часом очікує отримати 20 мобільних артилерійських систем AS-90 (калібру 155-міліметра) і десятки тисяч снарядів для них від Великобританії. Про це повідомляє британський портал Express.co.uk з посиланням на джерела в уряді Королівства, передають Патріоти України.

Зокрема, вони повідомили, що на нинішньому тижні 45 тисяч артилерійських снарядів британського виробництва разом з самохідними гаубицями AS-90 будуть відправлені за кордон, де українські війська будуть вчитися використовувати і обслуговувати їх перед відправкою на фронт.

Довідка. AS-90 - Британська самохідна артилерійська установка класу самохідних гаубиць.

AS-90 змінили в Британській армії всі інші типи артилерії, як самохідні так і буксирувані, за винятком легких буксируваних гаубиць і РСЗВ. Застосовувалися ними в бою в ході іракської війни.

Ліцензійне виробництво вежі від AS-90 здійснюється в Польщі.

Озброєння:

Калібр 155-мм;

Довжина стовбура 39, 52;

Боєкомплект гармати 48.

НАТО розглядає відправку військ в Україну, але не для участі в боях: У NYT розкрили подробиці

п’ятниця, 17 травень 2024, 11:27

Союзники по НАТО поступово наближаються до рішення відправити в Україну свої війська. Їх використовуватимуть для навчання українських сил, пише The New York Times. "Цей крок стане ще одним розмиттям попередньої "червоної лінії" і може більш безпосеред...

"Це попередження": Зеленський відповів на заборону США бити їхньою зброєю по РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 11:22

Президент Володимир Зеленський вважає, що не можна забороняти Україні застосовувати західну зброю для ударів по Росії, тому що це частина захисту, а не напад. Пряма мова: "Я не вважаю, що повинні бути якісь заборони, тому що це не про наступ українсько...