Буде чим бити ворога: У Британії показали відео з відправкою Україні високоточних ракет Brimstone 2

Україна отримала від Британії ракети з високоточним лазерним наведенням Brimstone 2. "У рамках свого пакету допомоги Велика Британія надала українським Збройним силам ракети з високоточним наведенням Brimstone 2. Ця допомога зіграла вирішальну роль у стримуванні просування Росії", - заявили у відомстві, передають Патріоти України.

Міністерство оборони Великої Британії також опублікувало відео з відправкою до України ракет Brimstone 2. Днями видання The Telegraph повідомило, що Велика Британія надіслала в Україну вдосконалену модель ракети з лазерним наведенням Brimstone 2. Зазначалось, що найновіша версія ракет має дальність польоту майже вдвічі більшу, ніж попередня модель.

Як Британія відправляла в Україну ракети Brimstone 2

За даними видання, при цьому українські війська модифікували вантажівки для використання їх як мобільних пускових платформ для знищення російських танків та іншої техніки з великої відстані. Зазвичай ці ракети зазвичай запускаються з повітря. Вартість ракети складає близько 175 тисяч фунтів стерлінгів.

Ця система дозволяє зброї сканувати поле бою та вибирати найбільш придатну мету. Brimstone 2 можна використовувати у населених пунктах з великою точністю, обмежуючи потенційні побічні втрати серед цивільного населення.

Перша версія Brimstone надійшла на озброєння британських ВПС у 2005 році. У 2008 році вона була модернізована для використання лазерного наведення. Brimstone 2, наступна покращена модель, надійшла на озброєння у 2016 році.

Із дальністю польоту при запуску з реактивного літака близько 60 кілометрів і боєголовкою масою 6,3 кілограма Brimstone 2 призначена в першу чергу для ураження наземних цілей, включаючи транспортні засоби, що рухаються. Водночас була розроблена й морська версія цієї зброї, призначена для поразки швидких ударних кораблів, таких як швидкісні катери.

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...

Найбільший секрет Лукашенки, або Он де буде "білоруська Херасіма": Американці дізналися, де збудували таємну базу, куди Путін міг вже експортувати "Іскандери" з ядерними боєголовками

субота, 11 травень 2024, 4:15

Те, що у випадку навіть підготовки запуску тактичної ядерної зброї Білорусь за лічені хвилини може перетворитись на скопище руїн, ні для кого не секрет. Однак Путін сподівається, що росії побояться мстити тим самим чином. Стало відомо, де Мінськ планує...