Буде чим бити ворога: В Україну прибули перші чотири САУ Zuzana 2 зі Словаччини

Словаччина передала Україні перші чотири самохідні артилерійські установки Zuzana 2. Про це повідомив в Twitter міністр оборони Словаччини Ярослав Надь, передають Патріоти України.

За його словами, САУ вже перебувають в розпорядженні українських військових. "Вони готові до використання і захисту від російських агресорів", - наголосив Надь.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив прибуття САУ. "САУ "Zuzana 2" доїхали до України. 155-мм калібр для очистки території України від нечисті з триколором", - написав він.

Що відомо про Zuzana 2

САУ Zuzana 2 є модернізацією попередньої версії Zuzana калібру 155 мм. В 2018 році армія Словаччини закупила 25 артустановок. Їх передали в армію в 2021 році для заміни попереднього покоління.

Артустановка завдяки стволу довжиною 52 калібру здатна вести стрільбу на максимальну дистанцію до 41 км. Вежа САУ здатна розвертатися на всі 360 градусів. Для її обслуговування необхідно три людини, в той час як в минулій модифікації - чотири.

Крім цього, гаубиця володіє автоматом заряджання, що дозволяє вести вогонь в режимі MRSI - кілька ракет потраплять по одній цілі одночасно.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...