Буде чим нищити окупантів! Німеччина спільно з ЄС закуплять для України 225 високоточних снарядів Vulcano

Збройні сили України отримають 225 високоточних артилерійських снарядів Vulcano. Поставку боєприпасів оплатять Німеччина та Європейський Союз. Про це йдеться у заяві Федерального уряду Німеччини, передають Патріоти України.

Ці снаряди сумісні з будь-якою артилерією НАТО калібром 155 мм. Вони мають меншу масу заряда, але при цьому розвивають більшу швидкість. Як пише Мілітарний", Vulcano можуть знищувати ворожі цілі на відстані до 70-80 км. Є дві версії цих снарядів:

– Vulcano Ballistic Extended Range (BER) – снаряд без модуля наведення, уражає цілі на дальності 50 км при стрільбі з гармат стволами 52 калібру.

– Vulcano GLR – вдосконалена версія боєприпасу. Вони мають більшу точність влучання, можливу завдяки поєднанню системи прицілювання INS/GPS та напівактивної лазерної системи наведення. Вона працює на останньому етапі польоту і дає додаткову можливість ураження рухомих цілей.

"При стрільбі з гармат довжиною ствола 52 калібру (типу Caesar, польського Krab або PzH 2000) можливе ураження цілей на відстані до 70-80 км", – сказано в повідомленні.

Наразі невідомо, який саме тип Vulcano отримають ЗСУ та коли очікувати постачання. Уряд Німеччини з міркувань безпеки не надає докладну інформації про способи та дати транспортування до моменту передачі.

"Якщо це буде Vulcano GLR, Україна отримає ще один тип високоточних артилерійських боєприпасів після німецького протитанкового SMArt, шведсько-французького протитанкового BONUS (остаточного підтвердження їх використання наразі немає) та американського високоточного Excalibur, який використовує систему INS/GPS, подібну до Vulcano GLR", – зазначає "Мілітарний".

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...