Буде чим прикрити небо: У жовтні 7 країн зобов'язалися передати Україні системи ППО, - Остін

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що з часу проведення попереднього засідання у форматі "Рамштайн" у жовтні 7 країн зобов'язалися надати Україні системи протиповітряної оборони, передають Патріоти України.

"З часу проведення нашого останнього засідання контактної групи 7 країн доставили (в Україну) системи протиповітряної оборони або зобов'язались відправити їх. І це збереже життя багатьох невинних українських чоловіків, жінок і дітей. І допоможе Збройним силам України захистити небо", - сказав Остін на початку засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-7"), яке проходить в онлайн-форматі.

Міністр оборони США наголосив, що в рамках контактної групи треба докласти більших зусиль, аби задовольнити термінові потреби України у системах протиповітряної оборони, які допоможуть Україні захистити інфраструктуру і забезпечити теплопостачання взимку.

Також він нагадав, що США, Нідерланди і Чехія співпрацюють у питанні передання Україні танків Т-72 (45 танків надійдуть в рамках пакету допомоги від США). Окрім того, як сказав Остін, сьогодні на засіданні продовжиться обговорення питань стосовно підготовки українських солдат.

Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 12:51

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...