Буде чим закрити небо! Україна отримала першу систему Patriot, - Financial Times

Україна отримала одну систему протиракетної оборони Patriot, обіцяну США та Німеччина. Втім, поки що ПРО не ввели в експлуатацію. Про це повідомила британська щоденна газета Financial Times, передають Патріоти України.

Автори видання пишуть, що до України прибула перша з двох система ППО Patriot. Установка дозволить ефективніше захищати небо від ворожих ракет.

"Передбачається, що Україна отримала одну із двох систем Patriot, обіцяних США та Німеччиною, але вона ще не введена в експлуатацію. Також очікується кілька пускових установок Patriot із Нідерландів", - йдеться у повідомленні.

Наголшується, коли до країни надійдуть на пускові установки від Нідерландів, то тоді можна буде говорити про бойову готовність, а також можливість збивати російські ракети.

До слова, помічник міністра армії США з питань закупівлі та оснащення Дуглас Буш обіцяв, що Patriot розпочнуть роботу в Україні найближчим часом. Але точних термінів у Пентагоні не називали.

Пошкоджено десятки будинків: Росія завдала ракетного удару по Одесі, постраждала жінка

середа, 24 квітень 2024, 9:48

Російська армія вранці 24 квітня завдала ракетного удару по Одесі, постраждала 43-річна жінка, передають Патріоти України. Пряма мова: "О 7-ій ранку ворог завдав ракетного удару по Одесі. Наразі відомо про одну постраждалу 43-річну жінку. Вона у стані ...

Чиновники Путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...