"Буде деокупація Криму - буде вода": Кулеба розстроїв Москву щодо закликів підступних "братів" про гуманність

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що відновлення подачі дніпровської води в окупований Крим можливе тільки після його деокупації. Про це міністр зовнішніх справ повідомив в інтерв'ю Радіо "Свобода", зазначають Патріоти України.

"Абсолютно! Абсолютно жорсткі (позиції України - Ред.). Буде деокупація - буде вода", - сказав Кулеба.

Раніше міністр закордонних справ України назвав безперспективними спроби Росії, зокрема депутата Держдуми, колишнього прокурора окупованого Криму Наталії Поклонської, звертатися в ООН через припинення подачі дніпровської води в окупований РФ Крим.

Українська влада неодноразово робила заяви про те, що водопостачання в окупованому Криму буде відновлено тільки після деокупації півострова.

Підконтрольний Кремлю голова Криму Сергій Аксьонов заявив, що материкова Україна розглядає питання подачі води в Крим "як знаряддя шантажу".

Моніторингова місія ООН в Україні наполягає на тому, що з урахуванням анексії Кримського півострова "Росія несе основну відповідальність за забезпечення доступу до води захищеним особам в Криму".

"Лише ППО недостатньо": Мусієнко пояснив, як захистити Одесу від російських ударів

субота, 4 травень 2024, 6:25

Військовий експерт Олександр Мусієнко поділився думкою, як захистити Одесу від ворожих обстрілів, зазначивши, що наявність ППО є важливим елементом, але недостатнім, зважаючи, що ворог б’є в тому числі надзвуковими ракетами. Про це він сказав в ефірі т...

Помста пану Фіцо у стилі Макіавеллі: Італія передасть Україні комплекс SAMP/T, який прикривав Словаччину до приходу проросійського уряду - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 6:15

Коли 2022 року прозахідний уряд Словаччини надавав свої радянські ЗРК та ракети до них Україні, Італія позичила свій SAMP/T щоб прикрити небо союзниці. Тепер ситуація змінилась. Італія планує затвердити черговий пакет військової допомоги Україні до сам...