Буде дієво та боляче для держави-агресора: Експосол США в Україні розповів, як Вашингтон допоможе Києву у разі вторгнення РФ

Кремль шантажує Україну і Захід ескалацією війни. Наразі є консалідований висновок, що прогибатися під агресора більше не можна. Бо як свідчить попередній досвід, він піде ще далі

США допомагатимуть Україні зброєю та військовою технікою у разі посилення російської агресії, а також жорсткими санкція проти РФ. Про це заявив директор Євразійського центру Атлантичної Ради, колишній посол США в Україні Джон Гербст у коментарі “Укрінформу”, зазначають Патріоти України.

За його словами, Москві “загрожує велика небезпека”, якщо вона приступить до військової операції проти України.

«Ми можемо повідомити злочинцеві про чіткі умови каральних санкцій, які будуть накладені на нього. Також можемо надати Україні зброю і військову техніку вже зараз», – наголосив Гербст.

Він зазначив, що можливі агресивні дії РФ дорого обійдуться її економіці, і російські військові «вмиратимуть щодня».

Під час дискусії з безпеки в Чорному морі й мілітаризації Криму, яка відбулася в Постпредстві України при ООН в Нью-Йорку, експосол США повідомив, що нові санкції будуть виходити за рамки вже накладених на РФ обмежень. Зокрема, йдеться про переслідування великих російських банків, заборону на інвестиції на вторинному ринку, санкції проти чиновників.

Гербст додав,що нинішні санкції США обходяться економіці Росії в 1-1, 25% ВВП, тому посилення обмежень ще більше погіршить ситуацію. І навіть при зростанні цін на нафту і газ, це буде істотним ударом по російській економіці.

На думку дипломата, наразі США і НАТО повинні посилити свою присутність в Чорному морі, зокрема в повітрі.

Гербст нагадав, що Вашингтон забив тривогу не тільки через концентрацію російських військ біля кордону з Україною, але також через “розвідувальні дані та інші речі, що відбуваються всередині Кремля”. Мова йде про публічні “висловлювання на історичні теми в спотвореному вигляді”, щоб висунути претензії проти України, і статтю російського ідеолога Владислава Суркова “Куди подівся хаос? Розпакування стабільності”. Основний сенс статті полягає в тому, що РФ подобається розширювати свої кордони.

Також експосол розповів, що Вашингтон вдався до “незвичайного кроку”, коли вирішив послати в Москву директора ЦРУ Білла Бернса для неформальних переговорів. На його думку, Бернс був ідеальним посланцем, адже в Росії у нього хороша репутація. Він повинен був передати попередження про заходи, які зроблять Штати в разі агресії, проте в Москві відмахнулися від цих загроз, що лише «посилило занепокоєння у Вашингтоні».

Раніше “з чіткою публічною заявою” виступив держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Вашингтона міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби. Крім цього, Держдепартамент почав відповідні переговори з європейськими партнерами щодо питання РФ.

Найбільш надійний засіб стримування російської агресії: Польща офіційно попросила США розмістити на своїй території ядерну зброю

середа, 1 травень 2024, 2:35

Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський в ефірі польського телебачення у вівторок, 30 квітня.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...