"Буде гірше": Кремль активізує атаки у Донецькій області у відповідь на прорив українців у Росію, - Politico

У той час як успіхи несподіваної Курської операції підвищили моральний дух в Україні, російські війська завдають удару у відповідь, захоплюючи нові території Донецької області, передають Патріоти України з посиланням на Politico.

Видання публікує коментар Івана Секача, речника 110-ї механізованої бригади ЗСУ, яка нині дислокується в Покровському районі Донецької області. "Я б сказав, що на нашій ділянці фронту стало гірше. Ми отримуємо ще менше боєприпасів, ніж раніше, і росіяни тиснуть", — сказав він.

Politico з посиланням на DeepState пише, що за останні 24 години Росія окупувала села Желанне та Орлівка та просунулася в Нью-Йорку, а також в районах Красногорівки, Миколаївки та Журавки на Донеччині.

У Генштабі Збройних сил України не підтвердили і не спростували цю інформацію, зазначивши лише, що на цих ділянках ведуться інтенсивні бої, а Київ зосередив свої зусилля на Покровському напрямку, повідомляє видання.

В ISW оцінили, як довго Росія зможе утримувати ініціативу на сході України

неділя, 18 серпень 2024, 18:33

Війська Російської Федерації не зможуть нескінченно довго утримувати наступальну ініціативу на всій території східної України, передають Патріоти України з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). У звіті констатували, що на сьогоднішній ден...

Мінус один: У Курській області українські десантники затрофеїли новітній танк росіян Т-90М (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 18:20

Українські десантники під час операції у Курській області затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив". Росіяни покинули його без бою, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Я...