Буде як з Каддафі: У Лівії розгорнулись багатотисячні акції проти ставленика Москви

У минулі дні від рук самопроголошеного маршала Муаммар Каддафі і одного зі стовпів його кривавого режиму поблизу Триполі загинуло 213 осіб
У Лівії пройшли багатотисячні акції проти Хафтара
У Лівії пройшли багатотисячні маніфестації проти атак очолюваних генералом Халіфою Хафтаром «східних сил» на столицю країни Триполі, повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство "Анадолу".

"Масові маніфестації були організовані в містах Триполі і Місурата", - йдеться в повідомленні. Учасники вимагали притягнути Хафтара до відповідальності як військового злочинця за бомбардування населених пунктів.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в ході боїв в столиці Лівії Триполі з четвертого квітня загинули 213 осіб, ще 1009 отримали поранення. Райони боїв в Лівії покинуло понад 18 тисяч мирних жителів.

Напередодні ВООЗ повідомляла, що в результаті боїв в Тріполі загинули щонайменше 205 і поранення отримали 913 осіб.

Як повідомлялося, на початку квітня лідер військових формувань, які базуються на сході Лівії, генерал Халіфа Хафтар оголосив про початок наступальної операції з метою встановлення контролю над столицею країни Триполі.

Рада Безпеки ООН закликав війська самопроголошеної "Лівійської національної армії" генерала Хафтара припинити наступ. Його силам вдалося захопити аеропорт Триполі, проте незабаром урядові війська Лівії звільнили аеродром.

Бойові дії розгорнулися напередодні намічених на 14-16 квітня переговорів про мирне врегулювання в Лівії під егідою ООН.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...