"Буде криза у світі": Зеленський озвучив, скільки мільйонів тонн продовольства заблоковано у портах

В українських портах через рашистів заблоковано 22 млн тонн продовольства. У світі назріває криза, тому світова спільнота має допомогти нашій країні, передають Патріоти України.

Причому це вже друга криза, спровокована країною-терористом, після енергетичної. Про це заявив глава держави Володимир Зеленський, спілкуючись із представниками ЗМІ після переговорів із прем'єр-міністром Португалії Антоніу Коштою у Києві, пише прес-служба Офісу президента.

"Буде криза у світі... Зараз вона (Росія. – Ред.) зробить продовольчу кризу, якщо ми не розблокуємо для України шляхи, не допоможемо країнам Африки, країнам Європи, країнам Азії, які потребують саме цих продуктів", – сказав гарант.

Антоніу Кошта, у свою чергу, зазначив, що його країна вже направила в Україну військову допомогу. Йдеться про нелетальну та летальну зброю відповідно до запитів нашої держави. І надання такої допомоги продовжується.

Заступник міністра економіки України Тарас Качка заявив, що Україна за будь-яких обставин залишатиметься на ринку зерна, у тому числі завдяки зусиллям зі спрощення логістики між Україною та Європейським Союзом. Про це повідомляється на сайті Мінагрополітики.

"Україна за будь-яких обставин залишатиметься на зерновому ринку. Це не мантра – це реальність. Зусилля зі спрощення логістики між Україною і ЄС дадуть свої плоди. Але найголовніше – ми будемо на ринку доти, доки світ комерції буде живити потік зерна угодами", – додав Качка.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...