"Буде легше вивозити росіян": Джемілєв вказав на потенційну користь Кримського мосту

Союзники України на Заході могли б відреагувати на дії Росії у Криму новими санкціями.

Мустафа Джемілєв. Фото: Фейсбук.

Перший глава Меджлісу кримськотатарського народу, уповноважений президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв звернув увагу на позитивний нюанс у запуску залізничної гілки Кримського мосту, передають Патріоти України.

"Те, що залізничний рух провели, має позитивне значення. Тих людей, яких вони привезли, треба ж буде якось вивозити. З мостом вийде швидше", – сказав він.

У цьому контексті Джемілєв зауважив: "Дай Боже, щоб цей міст не розвалився до деокупації Криму". Також він констатував: пуск поїздів до анексованого Криму – "це всього лише один із елементів того, що вони (окупанти. – Ред.) роблять". Він нагадав про мілітаризацію, знищення екології, "масове переміщення до Криму російських громадян". "Все це злочини Росії", – заявив лідер кримських татар.

На його думку, союзники України на Заході могли б відреагувати на дії Росії у Криму новими санкціями. "Ми про це постійно кажемо", – зауважив Джемілєв. У цьому контексті він нагадав про "найбільшу підставу" для запровадження нових санкцій проти Росії – "факт морського піратства, яке вони вчинили в Азовському морі", захоплення українських кораблів. Водночас він зауважив: "Ось-ось мали бути введені санкції, а ми кинулися міняти", маючи на увазі включення до списків на обмін захоплених у полон українських моряків.

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...