"Буде майже, як у Маріуполі": Журналіст розповів, що чекає на звільнений Херсон

Після звільнення Херсона у місті не буде опалення, газу, води та електроенергії, а місцеві жителі потребуватимуть продуктів, води та медикаментів. Про це розповів журналіст із Херсона Костянтин Риженко, передають Патріоти України.

“Є достовірна інформація, яку ми отримали з різних джерел – заміновані теплогенеруючі підприємства. Орієнтовно, за тих темпів ЗСУ, якщо вони будуть позитивні щодо контрнаступу, то звільнення відбувається наприкінці вересня – середині жовтня”, – сказав він.

Риженко зазначив, що ніхто в окупованому Херсоні до опалювального сезону не готувався. Немає ні номінації на газ, ні реструктуризації боргів для ТЕЦ від "Нафтогазу", не говорячи вже про мінування. “Якщо наші підходять, окупанти, швидше за все, це підривають і все місто залишається без тепла. Це перша критична річ, на яку слід орієнтуватися. Незалежно від того, якою буде гуманітарна ситуація, люди швидше за все будуть без тепла”, – пояснив він.

На думку журналіста, під час наступу ЗСУ, швидше за все, будуть перебиті різні комунікації: електрика, вода, газ. У разі випадкових прильотів можуть серйозно постраждати електричні підстанції. “Якщо не буде другого Маріуполя і якщо ми обійдемося малою кров'ю. Тобто хотілося б сподіватися на малу кров, але треба готуватися до другого Маріуполя: готувати якісь запаси води чи пристроїв, які можуть очищати воду, якісь продукти, які не потребують приготування, напівфабрикати, пайки”, – сказав він.

Риженко нагадав, що під час тривалих боїв, немає можливості підвезти воду, медикаменти та продукти. Таким чином українські війська зайдуть у місто, де населення потребуватиме медикаментів, води та харчових продуктів.

“І, як це у нас часто буває, приходять політики, які кажуть: "А давайте розбиратися, що тут відбувається, проведемо нараду та напишемо листа президенту". Я поки що не бачу жодних фактичних спроб підготуватися до такого сценарію. І це дуже насторожує у питанні того, чим займається взагалі наша влада”, – вважає журналіст.

Джерело: Апостроф

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...