Буде масштабная кампанія: У Міноборони розкрили мету військ РФ до 9 травня

Російська влада намагатиметься подати своєму сусупільству як перемогу захоплення Донецької та Луганської областей в їх адміністративних межах та втримання сухопутного коридору до окупованого Криму. Також до 9 травня окупанти намагатимуться захопити й інші території. Про це в інтрев'ю українським ЗМІ розповів речник Міноборони полковник Олександр Мотузяник. За його словами, наразі путінська армія намається відкинути українських захисників з Донеччини та Луганщини, передають Патріоти України.

"Зараз їхня мета цілком зрозуміла: відтіснити українські сили за адміністративні межі Донеччини і Луганщини та втримати "сухопутний коридор" до тимчасово окупованого Криму. Саме таку "перемогу" їхня влада і намагатиметься "продати" своєму суспільству", – зазначив Мотузяник, додавши, що Росія не обмежиться виключно цим.

Речник Міноборони зазначив, що сьогодні очевидно, що в подальшому вони намагатимуться розвинути наступ і в інших областях, зокрема на Херсонщині, щоб захопити якомога більше територій. З цією метою, за його словами, противник наразі збирає сили і закріплюється на вже окупованих ділянках. "Але це залежатиме від результатів бойових дій саме в Донецькій і Луганській областях", – додав Мотузяник.

Нагадаємо: західні спецслужби попередили, що новий командувач наступом на Україну генерал Олександр Дворніков, відомий як "сирійський м'ясник" за звірячі методи ведення війни в Сирії, все частіше застосовуватиме непропорційну силу в Україні проти українських захисників. Росіяни поспішають, бо результат їм потрібен до 9 травня. Путін та голова Генштабу Росії Валерій Герасимов довіряють "м'яснику" і впевнені, що він може реалізувати поставлені завдання.

"Якщо розглядати літню кампанію": Полковник ЗСУ назвав два українських міста, які під загрозою окупації

четвер, 18 квітень 2024, 18:22

Під час літнього наступу Росія, ймовірно, зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська. Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов в етері телека...

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....