"Буде нарощуватися звинувачення нас, бо Кремлю непотрібна зустріч у нормандському форматі", - Арестович

У Кремлі дуже хочуть вийти на прямі переговори зі США із приводу війни в Україні.

Росія шантажує Україну, поширюючи інформацію про зрив новорічного обміну полоненими. Про це повідомив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович, зазначивши, що обмін може все-таки відбутися, передають Патріоти України.

"Вони нас шантажують. Це інформаційне забезпечення процесів, які вони проводять. Процеси ці виглядають зараз так, що вони зрозуміли небезпеку, яку несе в собі прихід (Джозефа) Байдена і його адміністрації в США, і хочуть збити Мінський і Нормандський формат, для того, щоб вийти безпосередньо на переговори (зі США – Ред.), мені здається", – пояснив він.

За словами Арестовича, позиція української сторони полягає в тому, щоб президент РФ Володимир Путін прибув на зустріч в нормандському форматі. В такому форматі у глави Кремля повинні прямо запитати про виконання домовленостей, досягнутих в Парижі, Франція. Але російська сторона цього не хоче, тому і влаштовує провокації.

"Для цього робляться і демарші на переговорах, і відповідне інформаційне забезпечення, в тому числі по дуже чутливих питаннях – обміну полоненими, щоб звинуватити президента Зеленського і його команду, взагалі Україну, в тому, що ми нехтуємо життям полонених і далі... Можу сказати, що буде – буде нарощуватися звинувачення нас, і лінія буде така, що ми дезавуювали Мінський формат, ми "негідники та сволота" тощо. До цього треба бути готовими", – акцентував він.

Джерело: УНН

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...