Буде нести смерть ворогам! Турецький безпілотний винищувач Bayraktar Kızılelma із українським “серцем” здійснив перший політ (відео)

У середу, 14 грудня, голова правління компанії Baykar та її технічний керівник Сельчук Байрактар поділився відео зльоту першого в Туреччині безпілотного винищувача Kızılelma, передають Патріоти України.

Кадри успішного випробування він опублікував у Twitter . "Ми не могли більше тримати це на землі! Слава Богу..." - прокоментував Сельчук Байрактар.

Як повідомляють турецькі ЗМІ, цей безпілотник стане платформою, яка революціонізує поле бою завдяки можливості посадки та зльоту на кораблі з короткими злітно-посадковими смугами. Один з них, корабель TCG Anadolu, який побудувала Туреччина, зараз проходить крейсерські випробування.

Також Kızılelma може вести повітряний бій з агресивними маневрами та використанням ракет “повітря-повітря”. На новому безпілотнику встановлено турбореактивний двигун АІ-25ТЛТ української компанії "Мотор Січ". Завдяки цьому він може розвивати максимальну швидкість до 800 км/год. Його максимальна тривалість польоту становить 5 годин, а верхня межа польоту – 12 км. Бойове навантаження безпілотника-винищувача становить 1 тонну.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...