Буде нести смерть ворогам! Турецький безпілотний винищувач Bayraktar Kızılelma із українським “серцем” здійснив перший політ (відео)

У середу, 14 грудня, голова правління компанії Baykar та її технічний керівник Сельчук Байрактар поділився відео зльоту першого в Туреччині безпілотного винищувача Kızılelma, передають Патріоти України.

Кадри успішного випробування він опублікував у Twitter . "Ми не могли більше тримати це на землі! Слава Богу..." - прокоментував Сельчук Байрактар.

Як повідомляють турецькі ЗМІ, цей безпілотник стане платформою, яка революціонізує поле бою завдяки можливості посадки та зльоту на кораблі з короткими злітно-посадковими смугами. Один з них, корабель TCG Anadolu, який побудувала Туреччина, зараз проходить крейсерські випробування.

Також Kızılelma може вести повітряний бій з агресивними маневрами та використанням ракет “повітря-повітря”. На новому безпілотнику встановлено турбореактивний двигун АІ-25ТЛТ української компанії "Мотор Січ". Завдяки цьому він може розвивати максимальну швидкість до 800 км/год. Його максимальна тривалість польоту становить 5 годин, а верхня межа польоту – 12 км. Бойове навантаження безпілотника-винищувача становить 1 тонну.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...