"Буде по тій межі, яка була оголошена "Нафтогазом", - Гончарук розповів, скільки населенню доведеться платити за газ без контракту на транзит з РФ

Глава Камбіну заявив, що взимку ціна на газ, видобуток якого рекордно впала в Україні, буде залежати від результату переговорів з Російською Федерацією. Про це Олексій Гончарук сказав в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, зазначають Патріоти України.

За його словами, зараз тривають переговори з росіянами про новий контракт про транспортування газу через Україну до Європи.
«Це дійсно фактор, який сильно впливає на ціну газу. Тому яка буде ціна газу в січні і в лютому цієї зими ми побачимо, коли стане зрозуміло, чи буде цей контакт. Це дійсно залежить від цього», - заявив Гончарук.
При цьому голова уряду підкреслив, що навіть в разі відсутності контракту про транзит газу з РФ ціна для кінцевих споживачів зросте, але буде знаходитися в рамках, які раніше встановили в «Нафтогазі».
«Але що насправді, про яке підвищення йшлося в цьому повідомленні. Йшлося про гарантовану ціну, яку отримають українці. Таким чином ринок захищений від того, щоб ціни зростали вище. Тобто, умовно, якщо уявити, що транзиту газу РФ не буде і ринкові ціни злетять в півтора рази, то ціна для українців практично не зросте. Вона буде по тій межі, яка була сьогодні оголошена «Нафтогазом», - додав він.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...