Буде "сюрприз": Навчальний процес в Україні може стартувати раніше, ніж 1 вересня, - Міносвіти

В Україні в умовах чинного воєнного стану можуть змінити терміни початку навчального процесу. Цю інформацію в ефірі телемарафону озвучив Міністр освіти Сергій Шкарлет, передають Патріоти України.

Як відомо, 19 червня Верховна Рада затвердила законопроєкт №7325, який на час дії воєнного стану скасовує норми щодо максимальної кількості учнів у класі, тривалості навчального року, дати його початку та/або закінчення.

За словами Сергія Шкарлета, 1 вересня є важливою датою для освітян, тому Міносвіти планує розпочати навчальний рік у школах саме першого дня осені. Разом із цим міністерство допускає винятки, за яких освітній процес може стартувати раніше.

"Ми можемо сьогодні дати дозвіл у межах автономії починати освітній процес на початку чи середині серпня. Це не є чимось неадекватним, оскільки кілька років поспіль деякі університети це запроваджують, особливо там, де є практика, індивідуальна освіта чи особливості формування певної специфічної освітньої процесу", — продовжив профільний міністр в ефірі телемарафону.

Коментуючи скасування обмеження на максимальну кількість дітей у класах, Сергій Шкарлет попередив, що нововведення стосується виключно дистанційної форми навчання. За його словами, через вторгнення ЗС РФ уряд дав можливість навчатися кожному з огляду на кількість переселенців і 600 тисяч учнів, які були змушені виїхати за межі України. Підсумовуючи, Сергій Шкарлет заявив, що дистанційна форма навчання буде також у регіонах, де тривають активні бойові дії.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....