"Буде сильний тиск": Полковник у запасі пояснив, чому ЗСУ зараз потрібно бути в обороні

Українським військовослужбовцям потрібно дотримуватися режиму активної оборони і не планувати великих стратегічних наступальних дій на східному напрямку, де зараз найважча ситуація, зазначив військовий експерт, льотчик-інструктор і полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, передають Патріоти України.

"Поки російський наступальний ресурс не вичерпається, Україні не варто планувати ніяких наступальних дій, тому що це призведе до великих втрат". - сказав він.

За словами експерта, сенс активної оборони полягає в контратаках: ЗСУ зупиняють атаку росіян і женуть їх у протилежний бік, повертаючи втрачені позиції. Як зазначив Світан, це те, що сьогодні відбувається на Куп'янському напрямку.

"Там буде сильний тиск майже до весни, поки земля, дерева не стануть зеленими. До цього часу росіяни будуть тиснути за допомогою всіх сил і засобів, які у них залишилися ще з минулого року. Тому це однозначно важкий напрямок, але ситуація контрольована", - додав він.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...