Буде ворогу "котєл": Захисники України на Харківщині можуть оточити понад 10 тисяч російських військових

На Харківському напрямку українські військові ведуть успішний контрнаступ і за три дні просунулися майже на 50 км. Підрозділи рашистів, які займають територію від Куп'янська до околиць Слов'янська (це понад 10 тисяч військовослужбовців) ризикують потрапити в оточення. Про це пише "Медуза", передають Патріоти України.

Згідно з кількома повідомленнями російських "воєнкорів", захисники України просунулися від Шевченкового майже до Куп'янська, а інша група - вийшла до берега Оскільського водосховища в районі села Сенькове.

Видання інформує, що воїни ЗСУ кілька разів переправлялися через Сіверський Донець і встановили контроль над кількома селищами, які були захоплені рашистами у червні.

"Все це означає, що великій групі російських військ, що складається з декількох з'єднань загальною чисельністю понад 10 тисяч осіб, загрожує оперативне оточення. Невідомо, чи є у ЗС РФ резерви, щоб уникнути такого сценарію. Досі опір українському наступу був слабким (на відміну від аналогічного наступу ЗСУ на Херсон наприкінці серпня)", - зазначають у виданні.

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...

"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

понеділок, 29 квітень 2024, 20:14

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України. За його сл...