"Буде загострення, "орди" стає більше": РФ націлилася на один напрям в Україні, - українська розвідка

Країна-агресорка РФ найближчим часом активізує свої спроби захопити весь Донбас. Саме на цьому напрямку буде сконцентрована основна частина сил російських загарбників. Про це розповів речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

На запитання, де може бути найбільший наступ окупантів, він відповів, що "насамперед йдеться про багатостраждальний український Донбас".

Юсов зазначає, що після заміни Сергія Суровікіна на Валерія Герасимова на чолі російської армії російський диктатор Володимир Путін наказав захопити Донбас до кінця березня. Саме до цього часу у Кремлі хочуть, щоб окупанти вийшли на адмінкордони Донецької та Луганської областей.

Проте у заплановані дедлайни загарбники постійно не вкладалися. І цього разу у них нічого не вийде, впевнений речник ГУР. Проте загострення на фронті буде, і в РФ зараз головна мета – схід і Донбас.

У РФ зараз проводжується повномасштабна мобілізація, частину людей уже навчають. Проте якість такого війська буде низькою, каже Юсов.

"Це означає, що "орди" стає більше. Понад 300 тисяч російських "ординців" зараз на території України в окупаційному корпусі. Ще частина готується, проходить навчання. Їх стає більше, але якщо говорити про якість – то це не так", – зазначає речник ГУР.

За його словами, в Україні уже були знищені найбільш якісні підрозділи окупантів і виведене з ладу або знищене найбільш якісне озброєння. А швидко підготувати нову армії в РФ не вийде.

Проте Україні не варто розслаблятися, адже така велика за чисельністю кількість окупантів становить сильну загрозу. Загарбники почали "м’ясні атаки", тобто закидають поле бою тілами своїх загиблих солдатів. Таку тактику вони вже використовували навколо Соледару, під Бахмутом, і це явно вказує на недостатність підготовки окупантів, каже Юсов.

"Вчора було збиття. Це розвідка": У ЗСУ прокоментували застосування РФ дронів невстановленого типу під час атаки

неділя, 28 квітень 2024, 9:44

Під час атаки по Україні російські війська використали БПЛА невстановленого типу. Ймовірно, що це розвідувальні дрони. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на коментар начальника Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Україн...

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...