Буде "заморозка"? Росія вичерпала наступальний потенціал у процесі захоплення Лисичанська та Сєвєродонецька, - експерт

Під час окупації Сєвєродонецька та Лисичанська російські сили зазнали суттєвих втрат особового складу та техніки. Зараз це угрупування втратило свій наступальний потенціал, припускає військовий експерт Сергій Згурець. Про це повідомляє UNN, передають Патріоти України.

За його словами, це опосередковано підтвердив і Путін, коли запропонував голові Міноборони РФ Сергію Шойгу дати військам можливість відпочити та відновити боєздатність.

Пояснюється це тим, що значна частина російських військ, які діяли у напрямку Ізюм-Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Попасна, сильно виснажені.

Експерт пояснив, що Сєвєродонецьк і Лисичанськ не були стратегічними містами для оборони, утримувати їх було важко, особливо з флангів.

Опір українських військових завдав суттєвих втрат особовому складу та техніці ЗС РФ. Наразі вони вже пропустили можливість продовжувати наступ, незважаючи на те, що перед ними стоїть завдання подальшого просування на захід для захоплення Донецької області.

На думку аналітика, відступ від Лисичанська був цілком виправданим, оскільки потрібно було завдати якнайбільше втрат противнику.

Він наголошує на важливості того, що ЗСУ вийшли з Лисичанська організовано та без прориву лінії оборони: Сіверськ-Соледар і Слов'янськ-Краматорськ-Бахмут.

"Ці лінії були готові заздалегідь і досить добре, — пояснив Згурець. — Захист цих позицій є важливим у стратегічному плані для нашої подальшої оборони".

За словами аналітика, ЗСУ має резерв, щоб утримувати ці лінії оборони. Так, наші військові мають потенціал, щоб піти в контрнаступ, зокрема, на південному напрямку.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...