Буде завжди мало? Скандальна Третьякова не змогла озвучити суму гідної зарплати нардепа (відео)

Народна депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова заявила, що підвищення прожиткового мінімуму в Україні не призведе до збільшення зарплат депутатів. Водночас вона не змогла пояснити, скільки держава має платити народним обранцям. Про це вона сказала, пояснюючи особливості законопроєкту №3515, який призведе до кардинального підвищення прожиткового мінімуму, йдеться в повідомленні Telegram-каналу PavlovskyNews, передають Патріоти України.

Третьякова заявила, що в законопроєкті всі заробітні плати НАБУ, ДБР, Рахункової палати, народних депутатів "відв'язані" від прожиткового мінімуму. "Так, збільшення цього показника не впливає на розмір заробітних плат депутатів та інших", – сказала Третьякова. Вона додала, що збільшення зарплати потрібно "не їй", однак воно впливає на доходи інших простих українців – помічників народних депутатів, юристів.

"Це робочі місця українців. Тому я мала на увазі комплекс фінансування інституції народного депутата, з усіма витратами", – зазначила Третьякова. На запитання, то яка ж конкретна цифра треба депутатам, вона сказала, що не може її назвати, бо є прихильницею іншого підходу до підрахунку оплати праці. "Я прихильниця проєктного підходу: обраховувати ті витрати, які є, а не ті, які хтось захотів. І мої забаганки український народ також не має виконувати, якщо вони не обґрунтовані", – підсумувала депутатка.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...