"Буде зосереджуватися на розвідці, а не на закупівлях": Умєров прокоментував чутки про звільнення Буданова

Попри скандал з компанією-спецімпортером озброєння "Спецтехноекспорт" (STE), яка з 2022 року перебувала під контролем Головного управління розвідки Міністерства оборони, Кирило Буданов залишиться надалі на посаді керівника ГУР. У цьому запевнив очільник Міноборони Рустем Умєров в інтерв’ю виданню "The Washington Post", передають Патріоти України.

За його словами, частина західних партнерів України висловлювала невдоволення щодо роботи із закупівельною компанією "Спецтехноекспорт". Умєров зазначив, що Буданов буде зосереджуватися "на розвідці, а не на закупівлях".

Видання нагадало, що на початку жовтня журналісти "Української правди" оприлюднили розслідування, де йшлося про те, що компанія укладала контракти на закупівлю озброєння нібито за завищеними цінами, не завжди виконуючи мільярдні угоди. Компанія накопичила перед державою понад 800 млн грн заборгованості.

Після цього керівник оборонного відомства ініціював здійснення аудиту Спецтехноекспорту та передав його під безпосереднє управління Міністерства оборони. "Корупція є постійною проблемою у сфері військових закупівель... Згідно зі статтею цього місяця, STE був "сумно відомий тим, що потрапив у скандали з відмиванням грошей". Умєров розповів мені, що він запустив аудит STE і згодом поставив його під безпосереднє управління міністерства. Умєров сказав, що порадив Буданову зосередитися "на розвідці, а не на закупівлях". У Києві ходять чутки, що й Буданова незабаром можуть замінити. Але Умєров сказав, що Буданов, харизматичний генерал із великою популярністю, "залишиться на своїй посаді", - йдеться у матеріалі.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...