"Будемо формувати новий резерв": Військовий експерт спрогнозував, коли слід чекати нового контрнаступу ЗСУ

Темп контрнаступ ЗСУ після стрімких подій в Харківській області сповільнилися через резерви. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"На сьогоднішній день ми не маємо можливості постійно вводити в бій нові резерви. Як я розумію, зараз буде спостерігатися деяке зниження темпів контрнаступу, але воно триває на Херсонському напрямку, частково на Донецькому напрямку в районі Сіверська — Лиман, Кремінна. З'явилася інформація про те, що вже 5 тисяч військовослужбовців нашої армії закінчили навчання на Заході. Зараз ми будемо формувати новий резерв, який здійснить наступний етап більш активного контрнаступу", — заявив він.

Крім того, Жданов не виключає, що активізація дій на фронті знову може відбутися вже в найближчі тижні ‒ можливо, до кінця вересня.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...