"Будемо грати по-своєму конструктивну роль": Голова МЗС Китаю заявив про намір поглиблювати відносини з Росією

У неділю міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що Китай буде поглиблювати зв'язки з Росією в наступному році і підкреслив неупереджену позицію його країни щодо війни в Україні. Голова МЗС Китаю заявив, що Пекін буде "поглиблювати стратегічну взаємну довіру і взаємовигідне співробітництво" із Росією, повідомляють Патріоти України із посиланням на Associated Press.

"Що стосується української кризи, ми послідовно дотримуємося основоположних принципів об'єктивності та неупередженості, не віддаючи перевагу ні тій, ні іншій стороні, і не підливаючи масла у вогонь, тим більше не прагнучи отримати корисливу вигоду від ситуації", - сказав Ван Ї.

Він також звинуватив США у погіршенні відносин між двома найбільшими економіками світу, заявивши, що Пекін "рішуче відкинув помилкову політику США щодо Китаю". При цьому Ван Ї визнав, що досвід показав, "що Китай і Сполучені Штати не можуть відокремити або розірвати ланцюги поставок".

За словами дипломата, Китай буде прагнути повернути відносини із США у потрібне русло, зазначивши, що вони різко погіршилися, тому що "Сполучені Штати наполегливо продовжують розглядати Китай як свого головного конкурента та беруть участь у кричущій блокаді, придушенні й провокаціях проти Китаю".

Ван Ї також звинуватив США у "односторонньому залякуванні" і заявив, що Китай продовжить грати "конструктивну роль у врегулюванні української кризи по-своєму".

"Рано чи пізно США знищать бажання в китайського бізнесу працювати з РФ. Наслідки в Китаї розуміють усе більше й більше людей", - Швець

понеділок, 20 травень 2024, 23:50

"Чому китайці бояться американських санкцій?" - пише у своєму блозі Антон Швець. "Ви часто можете чути, що Китай допомагає РФ. І Китай дійсно допомагає, ну, як країна. І є певна державна політика компартії щодо взаємодії з РФ. Але насправді десь полови...

Намагання Путіна вести війну в дусі 19-го століття - це жахлива стратегія, - міністр оборони США

понеділок, 20 травень 2024, 22:00

Намагання російського диктатора Володимира Путіна вести загарбницьку війну проти України в дусі 19-го століття – це жахлива стратегія. Про це міністр оборони США Ллойд Остін сказав на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України (...