"Будете стояти на колінах": Лукашенко спробував налякати білорусів "гусеницями НАТО" та "чорношкірими солдатами"

Президент Білорусі нібито побачив у протестах на вулицях країни вплив Заходу.

У неділю, 16 серпня, в Мінську на площі Незалежності на мітингу, який зібрався на підтримку Олександра Лукашенка, президент Білорусі вперше після жорсткого придушення масових протестів в країні виступив перед білорусами і закликав їх зберегти країну і свої сім'ї, а також пообіцяв проведення реформ, передають Патріоти України.

Спочатку Лукашенко вийшов на трибуну мітингу на свою підтримку і подякував білорусам. "Спасибі вам, мінчани, що ви чверть століття терпите мене, людину, яка приїхала з провінції", - з такими словами Лукашенко звернувся до білорусів, які прийшли його підтримати.

Глава держави згадав 90-ті роки і кризу в країні. "Я покликав вас не для того, щоб ви мене не захистили. Я покликав вас, щоб ви змогли захистити свою незалежність, своїх дружин, сестер і дітей. Я не хотів вас кликати на площу: у вас багато справ і турбот. Ви збираєте хліб і збираєте дітей в школу. Я пам'ятаю 90-і: тут стояли робітники з каструлями і просили нагодувати дітей. І тоді я поклявся допомогти вам і не допустити площ і мітингів", - заявив Лукашенко.

"Я хочу звернутися до тих, хто сьогодні дезорієнтований: Чого ви хочете зараз? Свободи? Скажіть, якої? Змін? Яких, що будемо міняти? Хочете реформ? Скажіть, завтра почнемо. Ви хочете грошей? Ви ж знаєте, що таких грошей не буває, їх потрібно заробляти в полях, на заводах і фабриках",- емоційно висловився Лукашенко.

Президент Білорусі побачив у протестах на вулицях країни вплив Заходу. "Хтось хоче нових виборів. За вікно подивіться! НАТОвські війська брязкають гусеницями біля наших кордонів. Литва, Латвія, Польща, Україна наказують провести нам нові вибори. Якщо ми підемо на поводу у них, ми підемо в штопор і ніколи не стабілізуємо наш повітряний корабель. Ми загинемо як нація. Ми не повинні стати санітарною зоною між Сходом і Заходом, відхожих місцем для Європи", - заявив Лукашенко.

"Ви просили навести порядок - я вам його навів. Ви просили без корупції і олігархів - де вони, ці олігархи? Ви просили очистити дороги і вулиці Мінська від бандитів - я вам зробив це, - заявив президент Білорусі. - Якщо хтось хоче віддати країну, навіть коли я буду мертвий, я не дозволю вам. Вибори відбулися. Не може бути більше 80% фальсифікацій. Хто буде проводити нові вибори? Хто на них піде? Бандити і урки! Підемо на вибори? А хто працювати буде?".

Також Лукашенко вказав на керівників протестів з-за кордону: "Ними керують чужі люди, ляльководи. Вони бачать західні кордони нашої Білорусі під Мінськом, як в 1939-му. Ми всі станемо Брестської фортецею - але країну не віддамо". "Занапастите не Лукашенка, а першого президента, і це буде початком вашого кінця. Стоятимете на колінах", - пригрозив Лукашенко.

Також глава держави подякував білорусам за підтримку. "Велике вам спасибі! Я стою вперше в житті перед вами на колінах. Ви на це заслуговуєте!", - заявив Лукашенко, однак незважаючи на заяву, на коліна він не встав.

Українка вважає, що її однопартієць занадто щедрий до її земляків: Конгресвумен-республіканка Спартц пропонує значно скоротити допомогу Україні з законопроєкту Джонсона

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:15

Уродженка України, конгресвумен Вікторія Спартц подала до законопроєкту про додаткове фінансування України правки, які передбачають скорочення частини військової та всієї фінансової допомоги. . Одна з правок Спартц пропонує виключити із законопроєкту ...

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...