"Буду дивитися в очі Путіну і питати з нього": Зеленський поділився планами щодо "нормандської зустрічі"

Президент запевнив, що має намір повернутися із "конкретними результатами".

Президент України Володимир Зеленський буде ставити президенту РФ Володимиру Путіну конкретні запитання очі в очі. Зокрема, щодо припинення вогню на Донбасі. Про це він сказав на "Свобода слова Савіка Шустера" у п'ятницю, передають Патріоти України.

"Найголовніше - скільки людей ми можемо повернути додому. Скільки? Конкретно і коли?

Друге питання. Якщо припинення вогню, хто за це несе відповідальність? Не тільки ОБСЄ. Для мене дуже важливо, якщо ми говоримо про припинення вогню, ми будемо говорити не в "мінському форматі", не на засіданнях Тристоронньої групи, а будемо дивитися очі в очі з президентом Російської Федерації.

До речі, хочу вірити, що Німеччина і Франція будуть нас підтримувати. А якщо щось піде не так, то я зроблю все, щоб вони були на нашій стороні. Якби там не було, ми віримо, що Європа підтримує Україну. Тому що ми праві", - сказав Зеленський.

"Я хочу повернутися з конкретними речами, конкретними результатами", - сказав президент.

"Ми говорили з президентом РФ, коли повернули моряків. Але це телефонна розмова. Я хочу побачити людину і хочу привезти з Нормандії розуміння і відчуття, що дійсно всі хочуть поступово закінчити цю трагічну війну. Я це зможу точно зрозуміти за столом", - заявив Зеленський.

Він додав, що матиме зокрема двосторонню зустріч з Путіним. "Єдине через що я можу нервувати, що просто зустрілися, побачилися і сказали "Так, ми плануємо". Я дуже не люблю не результативність будь-яких перемовин. Тому це єдине, чого я боюся. А ще чого мені боятися? Я президент вільної країни, нормальна, порядна людина. Я не продаю нашу країну нікому, ніколи, ні за що. Коли за твоєю спиною правда, народ України - ти міцнішаєш", - сказав Зеленський.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....