"Буду подавати до суду": Бутусов звинуватив міністра оборони у брехні

Юрій Бутусов заявляє, що міністр оборони Андрій Таран збрехав про проведення співбесіди та причини відмови у наданні журналістові посади та погрожує звернутися до суду. Про це Бутусов написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Міністр оборони Андрій Таран збрехав про проведення зі мною співбесіди, збрехав про причини відмови в наданні мені посади - замість цього мені нахамили на сайті МО. Буду змушений подавати до суду на Міноборони і вимагати офіційних вибачень і видалення образ на мою адресу, прошу допомоги правозахисників", - написав він.

Зокрема Бутусов заявив, що співбесіду з ним так і не провели. "Вчора мені подзвонив начальник департаменту кадрової політики Міноборони Олег Яцино, і я сказав йому, що чекаю, коли він організує зустріч з міністром, адже саме міністр Андрій Таран відповідає за офіційну пропозицію мені роботи через його сайт. Яцино мені подякував і повісив трубку. Після цього я прочитав мерзенну брехню і хамство на свою адресу на сайті Міноборони: "За результатами розмови з шановним журналістом сьогодні, кадрові служби змушені повідомити про відсутність вакансій, відповідних рівню його амбіцій, котрі наразі перевищують його рівень необхідних компетенцій".

Я вимагаю публічної зустрічі з головою департаменту кадрової політики Олегом Яцино, щоб він при всіх в прямому ефірі розповів – про які компетенції він зі мною говорив? Адже ніякого обговорення будт-чого не було. Олег Яцино мені багатократно на різних зустрічах висловлював свою повагу і вдячність за участь в роботі МО і за те, що я пишу про Міністерство оборони, ніяких сумнівів в моїх компетенціях він не висловлював. Якщо Яцино не піде на публічну зустріч, буду змушений залучати його на таку зустріч через суд, через народних депутатів. Люди повинні знати правду - зі мною ніхто нічого не обговорював", – заявив Бутусов.

Журналіст додав, що вважає за необхідне провести публічну дискусію з міністром Тараном про суть програми, яку пропонує Бутусов. "Не сумніваюся, що така дискусія розкриє, хто з нас більш компетентний і приверне більшу увагу всіх військовослужбовців і волонтерів, всіх громадян нашої країни … Вважаю, скандальна поведінка Тарана вимагає оцінки, він зобов'язаний відповідати за свої слова, і не ганьбити армію, яка під час війни захищає свій народ", – наголосив журналіст.

"Посилена присутність російських БПЛА": Росія почала завдавати ударів у стилі HIMARS, перспектива похмура, - Business Insider

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:22

Проблеми з протиповітряною обороною України дозволяють Росії завдавати глибоких ударів у стилі HIMARS далеко за лінією фронту, . Як пише Business Insider, Росія почала запускати збільшену кількість безпілотників за межі українських позицій, отримуючи р...

"Хто був головним?": Пострілами у Фіцо знято ще одне табу в Словаччині, - Politico

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:13

Пострілами в прем'єра Словаччини Роберта Фіцо знято ще одне табу, у порушення якого жителі країни не вірили, пише Politico. Спочатку це було вбивство у 2018 році журналіста-розслідувача Яна Куцяка, який просто займався своєю справою, але заплатив за це...