Будуть допомагати інакше: Японія скасує безкоштовні авіаперельоти для українських біженців

Японія змінить підхід до підтримки біженців з України. Замість допомоги із перельотом в цю країну уряд зосередиться на підтримці тих, хто вже знаходиться в Японії, інформують Патріоти України.

За даними японського мовника NHK, урядова програма компенсацій проїзду для людей, які евакуюються з України до Японії, закінчиться вже у листопаді. Ця програма діяла з квітня минулого року і передбачала компенсацію вартості квитків на комерційних авіарейсах з Польщі до Японії для українців, що тікають від війни.

За весь час цією програмою скористалися понад 270 людей, а останнім часом бажаючих стало ще менше. Відтак в грудні буде запущено нову програму, яка зосередиться на інших аспектах допомоги українцям.

По-перше, люди, які втекли з районів конфлікту, але формально не відповідають японським критеріям щодо статусу біженця, отримають урядові гарантії, що де-факто прирівняють їх до офіційних біженців.

По-друге, японський уряд хоче допомогти біженцям повноцінно освоїтися в країні. Зокрема ті українці, що вже знаходяться в Японії, отримають статус резидента-біженця, зможуть пройти програму вивчення японської мови та отримають допомогу із працевлаштуванням.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...