Будуть гарматним м'ясом: У РФ вербують вчителів у добробати для війни проти України

Військовий комісаріат в Ульянівській області РФ набирає викладачів у добровольчі батальйони для війни в Україні. Про це пише російський Telegram-канал Baza, передають Патріоти України.

Як уточнюється, військові країни-агресора вирішили набирати добровольців через керівників середніх навчальних закладів, яких попросили допомогти з пошуком нових контрактників. Педагогами планують укомплектувати два іменні батальйони "Свіяга" та "Симбірськ".

Про набір найманців у ці добробати повідомляє і місцеве видання "Ульяновська правда". Всім охочим пропонують підписати контракт від шести місяців. За це росіянам, які готові їхати на війну в Україну, обіцяють зарплату від 220 тис. руб.

"Це приблизно в десять разів вище за медіанну зарплату по Ульянівській області", — наголошують журналісти. Додатково місцевим жителям обіцяють одноразову виплату у розмірі 110 тис. руб., а також "забезпечення екіпіруванням, медичним обслуговуванням, страховкою та іншими пільгами".

Як пише російське ЗМІ, найманці пройдуть "повноцінну підготовку до ведення бойових дій", після чого відразу ж вирушать на війну в Україну. Загалом комісаріат сподівається набрати 400 добровольців для обох батальйонів.

Вчителі для "нових республік"

Як інформує Baza, вчителям із Московської області пропонують контракти іншого роду. Їх звуть працювати у "нових республіках". Іншими словами, освітян агітують їхати до шкіл на окуповані території України.

Контракт можна укласти щонайменше на рік. За це московським вчителям обіцяють заробітну плату 200 тис. руб. в місяць.

Все не так погано як декому здається: Голова Комітету збройних сил Сенату США спрогнозували термін контрнаступу ЗСУ

вівторок, 19 березень 2024, 8:14

США наразі вважають, що впродовж найближчих місяців і до кінця 2024 року українські військові відтіснятимуть росіян, а наступного року перейдуть у наступ і встановлять вогневий контроль над Кримом. Але для цього потрібна допомога США. Додаткове фінансу...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали: