Будуть нові HIMARS: США планують затвердити 700-мільйонний пакет допомоги Україні

Вже цього тижня США мають затвердити новий пакет допомоги для України. Його оцінюють у 700 мільйонів доларів. Ба більше, він включатиме нові реактивні системи залпового вогню HIMARS. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передають Патріоти України.

Більше HIMARS та боєприпасів

За словами Кірбі, Штати продовжать надавати Україні допомогу "історичного рівня". "Цього тижня адміністрація оголосить про наступний пакет озброєнь і обладнання для України. Він включатиме більше HIMARS", – сказав чиновник.

Він зазначив, що українці ефективно використовують HIMARS на полі бою. Крім того, в пакеті також будуть додаткові артилерійські боєприпаси і ракети для РЗСО.

Інформацію підтвердив і глава Офісу Президента Андрій Єрмак. Він написав, що "скоро в нас буде ще більше HIMARS".

Скільки ще HIMARS та M270 потрібно ЗСУ

Раніше міністр оборони Олексій Резніков розповідав, що зараз українські військові з допомогою лише 8 систем HIMARS знищили понад 30 складів та командних пунктів ворога.

Проте міністр наголошував, що нам потрібно принаймні ще 50 таких систем, аби відбити ворога. Для ефективного контрнаступу по всій лінії фронту, потрібно 100 систем.

Ситуація складна: Росіяни не зайшли у Часів Яр. Вони намагаються взяти місто в лещата, - речник "Хортиці"

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:30

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин вважає, що російські окупанти намагаються взяти у лещата місто Часів Яр. Для його окупації вони активно штурмують навколишні села. Та під час телемарафону він зауважив, що на те...

Шольц саркастично висловився про постачання Taurus ЗСУ - йому нагадали про смерті українців

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:50

Канцлер Німеччини Олаф Шольц з сарказмом відповів на питання про постачання Україні далекобійних ракет Taurus, передають Патріоти України. "Є зброя, яку можна постачати, лише якщо зберігається контроль за всім, що з нею роблять. І тут не можна вести де...