Будуть нові санкції? Російські хакери попались на крадіжці даних про антикоронавірусну вакцину Pfizer - не вдалось замести сліди

Російські та китайські хакери вкрали документи, що стосуються вакцини проти коронавірусу BioNTech і Pfizer з Європейського агентства лікарських засобів. Про це повідомляє німецьке видання DW.

Уточнюється, що успішні хакерські атаки відбулися ще восени 2020 року. Співробітникам агентства були розіслані російськими хакерами електронні листи, які містили шкідливе програмне забезпечення. Згодом хакери мали доступ до внутрішніх мереж агентства близько місяця.

Кіберзлочинців цікавила стратегія вакцинації в Європі, а також те, які препарати проти коронавірусу купують різні держави.

Також хакерами були вкрадені деякі документи по компаніям-виробникам BioNTech і Pfizer, які пізніше з’явилися в російськомовному сегменті всесвітньої мережі. На думку експертів, таким чином зловмисники хотіли змусити сумніватися в ефективності препаратів.

У свою чергу китайські хакери змогли ще навесні 2020 року отримати доступ до внутрішніх мереж агентства шляхом атаки на німецький університет.

Відзначається, що і Китай, і Росія заперечують свою причетність до даних кібератак.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...