"Будуть прибиті до стовпа ганьби": У Китаї різко розкритикували "сепаратистів" на Тайвані

Глава оборонного відомства Китаю Дун Цзюнь різко розкритикував "сепаратистів" на Тайвані, пообіцявши, що острів ніколи не отримає незалежності. Про це повідомляє Reuters.

На конференції "Діалог Шангрі-Ла" Дун попередив, що перспективи "мирного возз’єднання" Тайваню підриваються, і пообіцяв гарантувати, що острів ніколи не отримає незалежності.

"Ці сепаратисти нещодавно зробили фанатичні заяви, які демонструють їхню зраду китайської нації та їхніх предків. Вони будуть прибиті до стовпа ганьби в історії", – сказав міністр оборони Китаю.

Офіційний представник США анонімно сказав, що промова Дуна несе в собі мало нових наративів. "Щороку протягом трьох років новий міністр оборони Китаю приїжджав до Шангрі-Ла. І щороку вони виголошували промови, які повністю суперечили реальності насильницької діяльності НОАК у всьому регіоні. Цього року нічим не відрізнявся", - сказав представник США.

Промова Дуна відбулася через день після того, як міністр оборони США Ллойд Остін заявив делегатам, що Індійсько-Тихоокеанський регіон залишається ключовим напрямком для Сполучених Штатів, навіть коли вони працюють з безпековою допомогою Україні та війною в Газі.

"Дозвольте мені бути ясним: Сполучені Штати можуть бути в безпеці, тільки якщо Азія в безпеці. Ось чому Сполучені Штати протягом тривалого часу зберігають свою присутність у цьому регіоні", — сказав Остін.

У відповідь на промову Остіна китайський генерал-лейтенант Цзін Цзяньфен заявив, що Індійсько-Тихоокеанська стратегія США має на меті "створити розкол, спровокувати конфронтацію та підірвати стабільність".

"Одержимий ідеєю безсмертя": Перед зустріччю з Путіним його гості проходять карантин, - The Atlantic

субота, 5 жовтень 2024, 22:25

Російський диктатор Володимир Путін одержимий ідеєю безсмертя. Тому його гості, перед зустріччю з ним, можуть тижнями перебувати в карантині, передають Патріоти України з посиланням на The Atlantic. Як пише видання, родичі змушені пересуватись лише авт...

Полювання на ухилянтів поновлюється з новою силою? Чоловіки, які не оновили дані в ТЦК, не зможуть отримати бронювання

субота, 5 жовтень 2024, 18:57

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних: тепер його можна отримати, якщо громадяни уточнили свої військово-облікові дані, передають Патріоти України. . Так, уряд уточнив підстави для отримання бронювання. Тепер це можл...