"Будуть тікати на кришках від унітазів": Карась розповів, чому РФ боїться наступу ЗСУ на Мелітополь

Російські загарбники дуже бояться наступу Збройних сил України на Мелітополь. Окупанти розуміють, що сучасне озброєння, яке нашій армії надають міжнародні партнери, а також бойовий дух українців створює для росіян неабияку загрозу. Про це в інтерв'ю "Главреду" розповів військовослужбовець ЗСУ, лідер організації С14 Євген Карась, передають Патріоти України.

"Не треба навіть захоплювати Мелітополь і вибивати звідти противника – якщо ми просунемось там навіть на 30 кілометрів, цим ми переріжемо залізничне сполучення, бо звичайною ствольною артилерією діставатимемо до залізничної гілки від Волновахи до Мелітополя, яка забезпечує південне угруповання військ РФ. Керченський міст і зараз повністю не працює, то якщо туди знову щось прилетить? Біля Мелітополя вибухнув міст, і це теж біда для росіян.

Війна не потребує повного знищення. На війні як в організмі: якщо десь притисло вену, як, наприклад, Кримський міст, то кров надходить, але битися не можна, бо зомлієш. Якщо ми просунемося до Мелітополя хоча б на 20 кілометрів і дійдемо до Токмака, то в Криму почнеться паніка. І тоді росіяни будуть думати, як на баркасах чи кришках від унітазів тікати до Ростовської області. Бо тоді будуть гайки, бо без забезпечення мишоловка у Криму закриється", - розповів Карась.

Як зазначив військовослужбовець, динаміка українського наступу сильно лякає окупантів. Адже західна техніка битиме росіян, поки вони не бачать ЗСУ, не дістають або не влучають.

"І у росіян, і в українців є гаубиці. Обидві стріляють, але російська влучає з третього разу, а наша вражає її з другого. Відповідно, немає кому стріляти у відповідь. І ця технологічна перевага у дальності, точності, веденні бою вночі – страшні речі", - сказав він.

Карась підкреслив, що суть наступу полягає в тому, щоб прорватися крізь першу лінію, і якщо вона буде знищена надто швидко, ЗСУ прорвуться на другу та третю.

"То ми вже досягаємо оперативного розмаху. Не такого, коли росіяни борються за 1-2 кілометри, бо якщо ти прориваєшся на сім, то далі вже починається паніка. Там вже працює наше ССО по тилах, робить заходи з флангів. Як наслідок – багато полонених, трофейної техніки, низький бойовий дух, що призводить до масового дезертирства.

Росіяни ще не оговталися від Херсона та Ізюма, тому Соледаром намагаються хоч якось це перекрити. Якщо станеться мелітопольська катастрофа, це розставить усі крапки над "і" у цій війні, бо далі вже буде лише завдання дотискати РФ на переговорах, обговорювати умови капітуляції та інші дипломатичні ігри", - зазначив боєць ЗСУ.

Ще один фронт російсько-української війни: Буданов визнав, що ГУР воює в Африці - ЗМІ

четвер, 18 квітень 2024, 8:15

Частина бійців ГУР може воювати в Африці проти найманців ПВК Вагнер. Про це у середу, 17 квітня, повідомляє Washington Post з посиланням на керівника української розвідки Кирила Буданова. . "Ми проводимо такі операції, спрямовані на зниження російськ...

​Дуже багаті на слонів: Україна відкрила посольство в ще

четвер, 18 квітень 2024, 8:05

одній африканській країні. В Республіці Ботсвана (Південня Африка) розпочало роботу посольство України. Про це 17 квітня повідомляє МЗС України. . Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та м...