"Будуть у зоні вогневого ураження": Жданов розповів про бої ЗСУ з окупантами на території Росії

Військовий експерт і полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю "Главреду" відповів на запитання, чи можливе у 2023 році перенесення бойових дій на територію Росії. За словами військового експерта, боїв на території РФ не буде, але прикордонні території будуть у зоні вогневого ураження, передають Патріоти України.

"Думаю, що бойових дій в Росії не буде, але вогневий вплив на всю глибину досяжності наших вогневих засобів цілком можливо. Це доведеться робити: коли ми будемо виходити на державний кордон, зіткнемося з проблемою російських резервів, і для її вирішення нам потрібно буде вогневе ураження цих резервів в глибині оборони противника, тобто на російській території.

Тому прикордонні території Росії на глибину 100 км, а, може бути, і 300 км (думаю, нам все-таки дадуть оперативно-тактичні ракети дальністю 300-500 км) будуть в зоні вогневого ураження", - сказав Жданов.

Хто такий Олег Жданов

За його словами, входження нашої піхоти на територію Росії малоймовірно. "Може бути, у нас буде ціла армія дронів і безпілотників, які будуть вражати ворожі цілі на глибині 700 км на території РФ. Знайшлися ж добрі люди, які вдарили по Енгельсу... Це неминуче. Однак входження нашої піхоти на територію Росії малоймовірно. Швидше за все, ми зупинимося біля прикордонного стовпа, але вогневий вплив будемо здійснювати на всю дальність досяжності", - додав Жданов.

Велика загроза: Полковник ЗСУ в запасі назвав місто, яке стане ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру

четвер, 2 травень 2024, 15:30

Наразі одне з першочергових завдань російських окупаційних військ полягає в захопленні Часового Яру Донецької області. Після цього окупанти можуть націлитися на Торецьк, передають Патріоти України. Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий...

Чи може Росія завдати ракетного удару по Україні на Великдень: У Повітряних силах зробили заяву

четвер, 2 травень 2024, 15:30

У Повітряних силах не виключають можливих атак російських військ по Україні у Великодню ніч, та заявили про готовність відбиття ймовірних нападів противника, передають Патріоти України з посиланням на спікера Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі теле...