"Будуть у нас і сучасні танки стандартів НАТО, і бойові літаки": Резніков про допомогу від Заходу

Україна отримає танки та бойові літаки від західних партнерів.

Передача такої техніки українській армії справа не лише політичних переговорів, а технологічних та логістичних. І це важливо зрозуміти, заявив голова Міноборони Олексій Резніков в телемарафоні "Єдині новини" 6 грудня.

За його словами, треба усвідомити одну річ: партнери України дуже практичні, прагматичні та реалістичні.

"Тому вони чітко розуміють: якщо дають якусь нову систему, то мають усвідомлювати, що в них є на складах амуніція до них, ракети, системи для ремонту, є інструктори і наші хлопці навчені", – пояснив Резніков.

Він зауважив, що це все потребує часу. Але головне, що індустрія партнерів спроможна виготовити такі речі.

"Теж саме стосується танків Leopard. Оскільки вони є перші, другі та мають різну ціну і стан. Дати нам два таких танки – це ні до чого, а от 100 матиме значення. Значить вони мають бути в справному технічному стані. Тому, це не просто політичні перемовини, це і технологічні та логістичні", – сказав голова Міноборони.

Він висловив впевненість, що партнери передадуть Україні танки стандартів НАТО.

"Я залишаюсь оптимістом і вірю, що на полі бою з'являться танки стандартів НАТО. І не тільки Leopard, так само як сьогодні у нас з вами воює в артилерії більш як вісім систем 155-го калібру з різних країн. Тому будуть в нас і танки, і навіть бойові літаки", – сказав міністр.

Також Резніков зробив заяву щодо перспектив отримання Україною систем ППО Patriot.

"Це система протиповітряної оборони середньої дальності дії, а NASAMS або IRIS-T короткої, а є ще більш дальні ураження. Все йде поступово, системи Patriot дуже складні, дорогі та дуже довгі у виготовленні. Порівняйте, ми навіть NASAMS отримали та зараз для нас йде замовлення нових систем. Отримали від Німеччини IRIS-T і йде виготовлення нових систем. Тому це еволюційний шлях. Ми з вами взагалі рік тому не могли уявити, що в нас будуть HIMARS, системи M270 або 155-й калібр", – пояснив Резніков.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...