"Будуть вищими за європейські": Експерт попередив про подальше зростання цін в Укрвїні

На українців чекає чергове подорожчання продуктів, у тому числі борщового набору, молочки та яєць. Останні, за словами директора Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, значно зростуть у ціні. Про це він заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини", передають Патріоти України.

Він зазначив, що ціни в Україні на продукти рекордно зростали в перші чотири місяці повномасштабного вторгнення Росії. На сьогодні зростання сповільнилося, але не зупинилося.

"До кінця року і наприкінці зими побачимо ціну по 50 гривень за десяток яєць. У грудні ми матимемо максимальну ціну, а ось у січні вона знижуватиметься", - зазначив Дорошенко.

За його прогнозом, у цей же період варто очікувати на подорожчання борщового набору. Наприклад, картопля може коштувати по 30 гривень за кілограм.

"Молочка також подорожчає і її ціни будуть вищими за європейські. Хоча така тенденція є постійним явищем останніх років", - сказав Дорошенко. Він додав, що дефіциту сирів в Україні не буде і нестача сировини чи молочки тривалого зберігання вирішуватиметься шляхом імпорту з Європи. Він також наголосив, що на ціноутворення впливатиме курс долара.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...