Будуть знати, як зближатися з Росією: У США хочуть покарати ПАР

Конгресмени США мають намір скасувати торгову програму з Південно-Африканською республікою через її зближення з Російською Федерацією. Про це йдеться у листі законодавців, який цитує Reuters, передають Патріоти України.

У листі вказується, що ПАР отримала низку преференцій для своїх підприємств у сфері торгівлі з США завдяки американському закону про забезпечення зростання та можливостей в Африці (AGOA). Закон дозволяв товарам з ПАР отримувати рази доступ до ринків США. Конгресмени вважають, що такі привілеї потрібно скасувати, оскільки ПАР "поглибила військові відносини" з Росією.

Лист був направлений держсекретарю США Ентоні Блінкену та іншим високопосадовцям. Крім того, вони закликають перенести форум, на якому планується обговорити продовження положень торгової програми (діє до 2025 року) в рамках AGOA, з Йоганнесбургу.

"Ми серйозно стурбовані тим, що проведення форуму AGOA 2023 року в Південній Африці стане непрямим підтвердженням згубної підтримки Південної Африкою вторгнення Росії в Україну", - наголошується в листі.

В свою чергу прессекретар МЗС ПАР Клейсон Моньєла заявив, що наразі у Вашингтоні ще не прийняли рішення про перенесення форуму AGOA з Йоганнесбургу.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...