Будував провідний полігон Міноборони "Широкий лан": Помер генерал ЗСУ

Генерал-лейтенант ЗСУ Микола Мальков

В Україні через хворобу помер генерал-лейтенант Збройних сил України Микола Мальков, який присвятив армії понад 50 років життя. Як пише "Армія Inform", з 2000 року Мальков був начальником залізничних військ України. У 2004 році заснував та очолив Адміністрацію Державної спеціальної служби транспорту, зазначають Патріоти України.

На цій посаді він сприяв розробці концепції відомства, яка передбачала збільшення кількості особового складу, оновлення і модернізацію техніки, підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців.

Крім того, було реалізовано низку будівельних проєктів для ЗСУ та відновлено велику кількість транспортних комунікацій, пошкоджених під час війни на Донбасі.

За свій внесок в розбудову українського війська генерал-лейтенант був удостоєний 26 орденів, медалей, відзнак. Також він мав звання "Заслужений будівельник України" та "Почесний працівник транспорту України".

Серед останніх масштабних проєктів ДССТ під керівництвом Малькова стало успішне завершення будівництва табірного містечка полігону "Широкий лан".

На сторінці Міністерства оборони України у Facebook колеги покійного генерал-лейтенанта висловили співчуття його близьким. "З ним пов’язані та асоціюються розвиток і успіхи служби. Справжній офіцер, порядна і чесна людина. Вічна пам'ять", – написали побратими.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...