Будував в Україні "русскій мір": Суд відправив за ґрати агента ФСБ родом із Вінниці

Суд затвердив угоду про визнання провини у держзраді уродженця Вінниці Ігоря Колеснікова за прізвиськом "Ветеран", який пішов на співпрацю із російськими спецслужбами та вербував в Україні іноземних агентів. Злочинна діяльність зрадника тривала з 2016 по 2022 рік. Про це повідомив "Судовий репортер", передають Патріоти України.

Зазначається, що чоловік виконував завдання Генерального Штабу ЗС РФ зі створення агентурного апарату та підбору відповідних кандидатів. Одним з таких став нардеп України, чиє ім‘я не повідомляється. У 2019 році Колесніков організував йому зустріч зі співробітниками ГУ ГШ ЗС РФ. З квітня державний діяч став по суті одним із агентів Кремля.

Після цього в Україні була створена ціла низка суб‘єктів господарювання, які нібито займалися охоронною діяльністю. Працівниками цих структур були колишні співробітники МВС України. А фінансувалися вони за рахунок бюджетних коштів Росії. Планувалося, що ці "охоронні фірми" будуть використані після повномасштабного вторгнення РФ.

На потреби структур Колесніков особисто раз-два на квартал отримував від 1 до 3 мільйонів доларів від РФ. Надалі ці кошти передавалися довіреним особам нардепа, які відповідпли за роботу вищезазначених фірм.

Після цього зрадник продовжив вербувати нових агентів. У травні 2019 року він організував російським спецслужбам зустріч із однією жінкою, яка пізніше намагалася влаштуватися на керівні посади державної служби.

20 квітня прокурор і обвинувачений уклали угоду, за якою останній визнав себе винним у держзраді, погодився співпрацювати зі слідством та зобов‘язався не змінювати показання.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 10:17

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...