Буйство слуг Зеленського: Головнокомандувач Залужний не мав подавати жодного плану Безуглій та її комітету, - Костенко (відео)

Полковник СБУ та ветеран війни з росією як правник, роз'яснив очевидні речі - атака "слуг" побудована на пустому місці. Для повалення Главкома пані Безуглій та тим хто за нею стоїть варто було підготуватися краще

парламент, нардеп Роман Костенко, коментар до закликів Безуглої, головнокомандувач Валерій Залужний, план війни

Народний депутат Роман Костенко як військовий за фахом пояснив, що план країни по веденню війни — це прерогатива політичного керівництва держави. Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний не повинен був представляти план дій у війні проти країни-агресора Росії на 2024 рік. Так прокоментував ситуацію із заявою народної депутатки Мар’яни Безуглої її колега по парламентському комітету, народний депутат Роман Костенко.

Як підкреслив він, завдання комітету — це ухвалення бюджету, розподіл коштів і законодавче забезпечення.

Костенко додав, що комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки не просив Залужного про план. І взагалі, за словами нардепа, який є секретарем комітету, він не пригадує, щоб колись просили якийсь план — на 2022 рік, на 2021-й для АТО тощо.

"Загалом такі речі мають обговорюватися або всередині комітету або на Ставці тими людьми, хто до цього долучений, — це президент, міністр оборони, головнокомандувач, представники Ставки", — уточнює парламентар.

Дивитися з 1:38

На думку Костенка, те, що робить Безугла, — це дискредитація військового керівництва під час війни. І це неприпустимий факт, на який звичайно мають звернути увагу, зокрема, і правоохоронні органи.

Народний депутат як військовий за фахом пояснив, що план країни по веденню війни — це прерогатива політичного керівництва держави.

"Хто б не казав, що це справа військових, але війна — це справа політичного керівництва в цілому. Саме воно визначає хід війни, хто в нас союзники, хто в нас партнери, хто нам допомагає, який в нас бюджет. А от дії на полі бою безпосередньо — це вже військове керівництво, яке має отримувати мобілізаційний і військовий ресурси і вести війну в тому напрямку, в якому вкаже політичне керівництво ", — підкреслив Костенко.


Заклики проти Залужного — що сталося

У неділю, 26 листопада, депутатка від фракції "Слуга народу", заступниця керівника комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла заявила, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має піти у відставку. На її думку, Залужний та військове керівництво країни нібито не представили план війни на 2024 рік ні Ставці, ні до профільного комітету парламенту. Тому, за її словами, головком має піти у відставку.

Того самого дня спікерка фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук прокоментувала журналістам, що заява Безуглої не є позицією ні фракції, ні партії. Крім того, більшість депутатів обурені поведінкою Безуглої і пропонують виключити її із фракції "Слуги народу".

У вівторок, 28 листопада, депутатка Ірина Фріз заявила, що засідання підкомітету ВР з питань цивільного нагляду і контролю не відбулося, оскільки був відсутній кворум, та й заслуховування питань відбувалося у закритому форматі.

Народна депутатка Людмила Буймістер відреагувала на висловлювання колеги. Вона звернулася до Генпрокурора України із заявою, у якій закликала порушити щодо Безуглої кримінальну справу за статтями "держзрада" і "шпигунство".

У понеділок, 27 листопада, у Верховній Раді зареєстрували постанову про звільнення народної депутатки Мар'яни Безуглої з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...