"Буки" стануть для російських окупантів ще небезпечнішими через нові "очі": ЗСУ взяли на озброєння станцію виявлення "Фенікс-1"

На замовлення Міністерства оборони "Науково-виробничий комплекс "Іскра" розробив трикоординатну радіолокаційну станцію виявлення "Фенікс-1".

Розробка застосовуватиметься у складі зенітного ракетного комплексу "Бук-М1". Після низки успішних випробувань "Фенікс-1" прийнято на озброєння ЗСУ. Про це повідомив міністр оборони Андрій Таран, зазначають Патріоти України.

Таран розповів, що отримана інформація зі станції виявлення передається на пункт бойового управління та автоматизовані пункти управління радіотехнічних підрозділів.

Пряма мова Тарана: "Фенікс-1" буде очима наших дивізіонів протиповітряної оборони, у яких на озброєнні стоять комплекси "Бук-М1" та підрозділів радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України.

Це сучасна розробка, що дозволяє автоматизовано виявляти і розпізнавати державну належність, класи та типи повітряних об’єктів, а також пеленгувати джерела активних шумових перешкод. Завдяки з’єднанню в єдину розвідувально-ударну систему зросте ефективність засобів ППО виявляти і уражати повітряні цілі".

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...