Була послом у Великій Британії: Зеленський призначив главу місії України при НАТО (фото)

Колишній посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко стала главою місії України при НАТО. На цю посаду її призначив президент Володимир Зеленський. Указ № 334/2021 про призначення опублікований на сайті Офісу президента 30 липня, повідомляють Патріоти України.

"Призначити Галібаренко Наталію Миколаївну главою місії України при НАТО", – йдеться в указі. Зазначимо, що посада глави місії України при НАТО була вакантна з серпня 2019 року.

Наталія Галібаренко закінчила Інститут міжнародних відносин КНУ ім. Шевченка. Володіє англійською та іспанськими мовами. З 2000 року Галібаренко працювала на посадах аташе та третього секретаря Кабінету міністра закордонних справ України, третього та другого секретаря Представництва України при ЄС. Пізніше обіймала посади у Міністерстві закордонних справ.

У 2015 році була призначена послом України у Великій Британії. У 2016 році Галібаренко вручила вірчі грамоти королеві Єлизаветі II під час офіційної церемонії в Букінгемському палаці.

Галібаренко вручила вірчі грамоти королеві Єлизаветі IIНа своїй посаді посла Галібаренко нагадувала Росії про її прояви агресії по всьому світу. Цей коментар став відповіддю на заяву посольства Росії в Лондоні, в якому згадується Україна і те, що Кремль "не лізе в чужі справи".

Також Галібаренко направляла відкритий лист Сполученому Королівству щодо британського громадянина, кремлівського пропагандиста Грема Філліпса. Так, 25 липня 2014 року СБУ затримала Філліпса і видворила його з України. У вересні 2016 року пропагандист намагався зірвати обмін полоненими і образив покаліченого українця Володимира Жемчугова.

В СБУ заявили, що напевно продовжать термін депортації Філліпса. Він попросив МЗС Великобританії допомогти йому обійти заборону на в'їзд в Україну, однак Лондон відповів йому відмовою.

20 липня 2020 року Зеленський звільнив Галібаренко з посади посла та призначив на цю посаду Вадима Пристайка.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...