Було атаковано позиції ППО: Стало відомо, що могло стати причиною падіння винищувачів і вертольотів РФ у Брянській області

Напередодні падіння винищувачів і вертольотів РФ у Брянській області ударні БПЛА атакували позиції російської ППО, які відповідають за повітряне прикриття державного кордону з Україною. Внаслідок удару безпілотників було знищено російську сучасну радіолокаційну станцію "Підліт". Про це повідомив автор Telegram-каналу "Досье Шпиона", передають Патріоти України.

Він зазначив, що російські системи ППО, які стали ціллю атаки ударних безпілотників, розташовувалися в селі Баклань Почепського району Брянської області.

"Розкрився цікавий факт щодо обставин, які могли спричинити збиття двох вертольотів Мі-8 і літаків Су-34, Су-35 ВКС РФ 13 травня у Брянській області", – написав автор каналу.

За його інформацією, безпілотники знищили російську РЛС 48Я6-К1 "Підліт". Вона призначена для видачі цілевказівки для зенітних ракетних комплексів, таких як С-300, С-400 та ін. Ця РЛС, окрім інших функцій, виконує ідентифікацію цілі за принципом "свій-чужий".

Виведення з ладу цієї радіолокаційної станції створює загрозу ведення вогню по "дружніх" цілях. "Наступного дня, 13 травня, чотири борти ПКС РФ було збито. Збіг?" – ставить риторичне запитання автор Telegram-каналу "Досье Шпиона".

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...