"Було б добре, якби можна було накласти табу на тупість": Супрун відреагувала на секс-скандал з Яременком

На думку Уляни Супрун, голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва точно не вміє робити дві речі: зберігати таємниці та говорити чесно.

Колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун висловилася про скандал з особистим листуванням народного депутата від фракції "Слуга народу" Богдана Яременка. Пост про гучний інцидент, а також про легалізацію проституції, з'явився на її сторінці в Facebook 31 жовтня, передають Патріоти України.

"Ми всі стали свідками того, що голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва, в тому числі, точно не вміє робити дві речі: зберігати таємниці та говорити чесно без примусу. Але цей кейс став хорошою можливістю актуалізувати для українського суспільства питання про легалізацію секс-роботи", – підкреслила на початку повідомлення Супрун.

Вона додала, що узаконені секс-послуги передбачають регулювання, визначення правил для всіх сторін, "гарантують безпеку і дотримання прав у певних межах". "Світовий досвід показує, що виведення проституції на легальний рівень дає позитивні результати", – зазначила Супрун.

"Сумно, що “народні депутати” і “проституція” в Україні з’являється у заголовках медіа у будь-яких комбінаціях, окрім серйозного здорового діалогу про те, як вивести з тіні ще одну сферу. Намагатись ігнорувати чи зміщувати фокус з цієї проблеми працює у масштабах держави так само шкідливо, як і спроби народного обранця виправдатись замість того, щоби визнати факти. Було б добре, якби можна було накласти табу на тупість і недалекоглядність, але, на жаль, у політиці так не працює", – підсумувала вона.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...