"Було б лицемірно": Президенти Литви, Латвії та Польщі відмовилися від фото з Лукашенком у Дубаї

Президенти Литви, Латвії та Польщі відмовилися від спільної фотографії на Конференції ООН з питань зміни клімату COP28 в Дубаї через присутність глави Білорусі Олександра Лукашенка. Про це у пʼятницю, 1 грудня, повідомляє LRT, посилаючись на заяву очільника Литви Ґітанаса Науседи, передають Патріоти України.

"Було б лицемірно стояти пліч-о-пліч з лідером країни, яка стала плацдармом для російської агресії проти України", – заявив Науседа.

Литовський лідер підкреслив, що режим Лукашенка "сприяє руйнуванню майбутнього світу і разом із Росією несе відповідальність за те, що відбувається в Україні – від загибелі людей до катастрофічного впливу на довкілля". До "бойкоту" Науседи приєдналися й президент Латвії Едгарс Рінкевичс та глава Польщі Анджей Дуда.

Лукашенко — "не частина сімʼї": деталі

Водночас на спільній світлині поруч білоруським диктатором стоїть президент Туреччини Реджеп Ердоган та глава Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса. "Це називається "сімейне фото". Лукашенко не є частиною сім'ї, до якої ми хочемо належати", — наголосив Науседа.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...