"Було сказано солдатів не шкодувати": Генерал Романенко розповів про таємну нараду Путіна з силовиками

Президент країни-агресора РФ Володимир Путін наказав військовому командуванню не шкодувати солдатів, але берегти бойову техніку. Сили російського вторгнення вже втратили третину свого потенціалу. Про це в ефірі всеукраїнського марафону розповів колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко. Він зазначив, що наразі зусилля військово-політичного керівництва РФ "результату поки що не досягають", передають Патріоти України.

Так, за словами Романенка, росіянам не допомагають ні прихована мобілізація, ні заклик недосвідчених терміновиків. З технікою також вони мають проблеми. "На нараді, яку Путін проводив більше тижня тому з керівним складом силових структур, було сказано, що солдатів не шкодувати", – розповів колишній заступник начальника Генштабу.

Він додав, що такий "жуківський підхід" з часів СРСР застосовується в збройних силах РФ і зараз. "А щодо техніки – (російським військовим слід. – Ред.) бути дуже обережними, зберігати, тому що відновити фактично під час війни неможливо", – сказав генерал. Романенко також розповів, що ворог намагається сформувати ударне угруповання протягом трьох тижнів, але поки що в нього не виходить. "Треба готуватися до опору та знищення ще двох третин військового потенціалу від тієї навали, яка прийшла до нас 24 лютого. Третину ми вже знищили", – сказав він.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...