"Було ухвалено рішення": Чому Путін віддав спецслужбам, а не військовим контроль за ситуацією в Курській області

Керівник Центру громадської аналітики Вежа Валерій Клочок в ефірі Radio NV пояснив, чому в Росії доручили оборону Курської області Федеральній службі безпеки, передають Патріоти України.

«Путіним було ухвалене рішення, що ситуацію в Курській області мають контролювати спецслужби, а не військові. Причин може бути декілька. По-перше, Путін вважає слабким зараз і міністра оборони Андрія Бєлоусова, а також вважає неефективним начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова, тому що здебільшого це була його функція», — переконаний Клочок.

Політолог не виключає, що, шукаючи винних у провалі, саме Герасимов «може стати крайнім» в цій історії: «Тому, що уже запущена теза, що він знав про можливий наступ з боку України й не доповідав з різних причин — недбалості, запою або просто недооцінили загроз, які могли бути. Причин, дійсно, може бути декілька».

Клочок також звернув увагу на ще один фактор успіху Курської операції: «Я не виключаю того, що ЗСУ і командування в Україні зіграло висококласну партію, продемонструвавши нібито готовність до оборони з боку Курської області, а в такий спосіб скористалися недбалістю і недалекоглядністю військового керівництва Міністерства оборони Росії».

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...